fbpx
Wie is DG Creations, waar staat het bedrijf voor en wat kun je er kopen.
DG Creations, het bedrijf voor het bedrukken van je eigen kleding. Ontwerp je bedrukking met de design tool of kies uit een van de vele illustraties.
dg creations, dgcreations, eigenkledingbedrukken, eigen kleding bedrukken
24
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24,theme-bridge,bridge-core-2.7.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Het begon allemaal met een idee. Unieke prints ontwerpen die op shirts en rompertjes gedrukt werden. Maar waar begin je? Wat heb je allemaal nodig? En wat moet je aan geld investeren?

 

In 2006 begonnen de gesprekken tussen mijzelf (Emily Franklin) en een vriendin. Hoe kunnen wij gave prints ontwerpen en verkopen op shirts! Na een lange zoektocht waarbij duidelijk was dat de investering toch aanzienlijk hoger was dan we hadden gedacht besloot mijn vriendin af te haken en legde ik het plan even op de plank.

 

Een jaar later bleef het idee nog steeds knagen. Inmiddels had ik een bedrijfspandje (dus ruimte voor opslag) en wat meer rust in mijn hoofd om nog eens te gaan kijken naar de mogelijkheden. In dat jaar dat ik niks deed kwamen er opeens anderen met hetzelfde onwijs leuk idee (helaas ook met marketing budgetten waar ik niet tegenop kon). Dus om mijzelf te onderscheiden zocht ik een USP; Fair Trade. Want de kleding van de concurrenten kwam voornamelijk uit China.

 

Opzoek naar een Fair Trade leverancier in kinderkleding kwam ik uit bij het geweldige bedrijf Mantis in Engeland (my roots). Zij maakte voor mij een reeks shirts en rompertjes in mijn eigen kleuren (die zij inmiddels nu standaard in hun collectie hebben zitten). De labels (etiketten) in de kleding werden geproduceerd en het geheel werd samengesteld in het prachtige Tanzania, Africa.

 

In de tussentijd ging ik aan de slag met de ontwerpen. Naast de mogelijkheid voor eigen ontwerpen wou ik ook een aantal sjablonen maken die gekozen konden worden. Deze bleken een succes!

 

De site werd ontwikkeld, de machines werden ingekocht, de ruimtes ingedeeld, en zodra de kleding er was kon ik starten.

 

Na een break van een aantal jaar (verhuizing waardoor er geen ruimte meer was voor de opslag van de spullen) pak ik alles nu weer op. Een geheel nieuwe site wordt ontwikkeld en alle voorraden worden weer aangevuld. Klaar om ook nu weer veel kindjes en families blij te maken met uniek gepersonaliseerde shirtjes en rompertjes. Die voor altijd bewaard zullen worden.

 

Veel plezier met jouw unieke shirt of rompertje!

Emily Franklin
Emily Franklin